Vi har fixat ungdomsprojekt!

MOTORGÅRDENS A-TRAKTORBYGGE I HABO

Emil, Mike, Albin och Nora har tillsammans med sina vänner tagit initiativ till att starta projektet Motorgårdens A- traktorbygge på Spinnet i Habo.  De ville lära sig mer om hur man kan meka, bygga och fixa sin A-traktor. De sökte då finansiering för att lära sig mer om hur man kapar, svetsar, mekar, lackerar och polerar . De har en EPA-traktor som de under projektets gång kapat ner och byggt upp igen, med finansiering genom UNG i Östra Skaraborg. Målet är att ställa ut denna på Elmias bilmässa i Jönköping och de har som mål att vinna tävlingen i snyggaste bil! Efter mässan vill de även ha öppet hus eller liknande evenemang på Motorgården för att visa upp EPA-traktorn de byggt ihop. Projektet pågår fram till april 2019.

SPÖKÖVERNATTNING I STENSTORP

William, Magdalena och Amanda tog initiativ till att arrangera något för ungdomarna i Stenstorp.  De arrangerade övernattning med Spöktema på fritidsgården i Stenstorp! De ville inreda hela huset i spöktema och även ha mat, film och lekar med samma tema, vilket var väldigt uppskattat för alla ungdomar som var där. De vill absolut göra samma sak igen nästa år, kanske både på våren och på hösten. Projektet genomfördes den 26-27 november 2018.

HJOLAN

Filip, Nicklas, Alve, Albin och Joel ville att det skulle hända mer saker för ungdomar i Hjo och ville därför fixa ett LAN under Jullovet 2018/2019.  Senast det var ett LAN i Hjo var flera år sedan, så nu är det dags igen.

Under en helg, 4-6 januari 2019 arrangerade de LAN:et på Lilla Park i Hjo för de som går i årskurs 7 till först året i gymnasiet. Det blev en lyckad och rolig helg med en massa spel där totalt 15 ungdomar deltog. Tack till HJO Energi som sponsrade med extra nätverk till denna kväll!