Vi har fixat ungdomsprojekt!

MOTORGÅRDENS A-TRAKTORBYGGE I HABO

Emil, Mike, Albin och Nora har tillsammans med sina vänner tagit initiativ till att starta projektet Motorgårdens A- traktorbygge på Spinnet i Habo.  De ville lära sig mer om hur man kan meka, bygga och fixa sin A-traktor. De sökte då finansiering för att lära sig mer om hur man kapar, svetsar, mekar, lackerar och polerar . De har en EPA-traktor som de under projektets gång kapat ner och byggt upp igen, med finansiering genom UNG i Östra Skaraborg. Målet är att ställa ut denna på Elmias bilmässa i Jönköping och de har som mål att vinna tävlingen i snyggaste bil! Efter mässan vill de även ha öppet hus eller liknande evenemang på Motorgården för att visa upp EPA-traktorn de byggt ihop. Projektet pågår fram till april 2019.

SPÖKÖVERNATTNING I STENSTORP

William, Magdalena och Amanda tog initiativ till att arrangera något för ungdomarna i Stenstorp.  De arrangerade övernattning med Spöktema på fritidsgården i Stenstorp! De ville inreda hela huset i spöktema och även ha mat, film och lekar med samma tema, vilket var väldigt uppskattat för alla ungdomar som var där. De vill absolut göra samma sak igen nästa år, kanske både på våren och på hösten. Projektet genomfördes den 26-27 november 2018.

HJOLAN

Filip, Nicklas, Alve, Albin och Joel ville att det skulle hända mer saker för ungdomar i Hjo och ville därför fixa ett LAN under Jullovet 2018/2019.  Senast det var ett LAN i Hjo var flera år sedan, så nu är det dags igen.

Under en helg, 4-6 januari 2019 arrangerade de LAN:et på Lilla Park i Hjo för de som går i årskurs 7 till först året i gymnasiet. Det blev en lyckad och rolig helg med en massa spel där totalt 15 ungdomar deltog. Tack till HJO Energi som sponsrade med extra nätverk till denna kväll!

FAMILJENS DAG

Under sportlovsveckan, den 11 februari 2019 arrangerade Emmelie, Mahdi, Tea och Wilma “Familjensdag”  för barnfamiljer och ungdomar i Tidaholm.

De ville skapa aktivitet för alla de barnfamiljer som inte har råd eller har möjlighet att resa bort under sportlovet. De ville ge alla barn och barnfamiljer en möjlighet att ha en extra rolig dag i Tidaholm!  Evenemanget var i en stor idrottshall där det fanns två hoppborgar,  en tipspromenad med frågor och stationer med sporttema, lekhörna med madrasser, tillgång till fotboll, basketboll, bandyklubbor osv. På övervåningen fanns det korv och fika till alla.  Det blev en rolig dag med mycket skratt och glädje hos alla besökare!

Emmelie, Mahdi, Tea och Wilma går alla barn och fritidsprogrammet i på Rudbecksgymnasiet i Tidaholm där de kunde skapa detta projekt som en del av entreprenörskapskursen i skolan, men det mesta av arbetet och förberedelserna inför, under och efter evenemanget gjorde de på sin fritid.

BLI BOXNINGSPROFFS,

PÅ EN DAG!

Detta var titeln på den aktivitet som Robin, Hugo och Andreas arrangerade för barn och ungdomar i Tidaholm den 16-17 februari 2019. Genom sitt intresse för boxning ville de se till att fler fick prova på boxning och arrangörsgruppen hoppas att detta evenemang ska finnas med i varje sportlovsprogram framöver. Under dagen var de i Tidaholms boxningsklubbs lokaler och två boxare som tävlar på hög nivå, Daniel Gustavsson och Sara Bergsten var de som lärde barnen och ungdomarna boxning.  Efter de roliga, svettiga och intensiva träningspassen fanns det fika till alla deltagare.

Robin, Hugo och Andreas går Barn och Fritidsprogrammet på Rudbecksgymnasiet i Tidaholm där de gjorde detta som en del av entreprenörskapskursen, men en stor del av förberedelserna innan under och efter evenemanget gjorde de på fritiden.

PROVA PÅ TENNIS!

Nova, Hanna och Ellen var arrangörer av Prova på Tennis”- dagen i Tidaholm den 17 april. Syftet var att skapa mer aktiviteter för ungdomar och att fler unga skulle få möjlighet att testa på och lära sig tennis. Instruktörerna var själva ungdomar som är aktiva tennisspelare och som tävlar idag. Det blev en heldag där deltagarna fick lära sig bland annat backhand, forehand och mycket annat.

Rolig dag i Tidan!

Den 15 april fylldes tidans idrottshall och skolgården utanför av både barn, ungdomar och vuxna då Elin, Oscar, Cleas, Simon, Osama arrangerade ”Rolig dag i Tidan!” Hoppborg, bumperballs, chokladhjul, bollkastning, ansiktsmålning, tipspromenad och fika fanns i Tidans idrottshall och skolgården.  Det blev en lyckad och rolig dag för alla med över 100 besökare!

Lan och brädspel i Tidan

Den 26-27 april var det LAN och brädspelsövernattning i Götlunda bygdegård. Det blev en massa dataspel, brädspel, pizza och ännu mer spel… Monia, Edwin, Eddie, Frida, Linus och Oskar var arrangörer till detta event.

Må Bättre!

Dags att : Må bättre! Var titeln på en heldag med temat psykisk hälsa och psykisk ohälsa som elevrådet på Centralskolan i Falköping arrangerade. Allt fler ungdomar mår dåligt idag men dessa ungdomar vill ändra på detta! Under förmiddagen föreläste  föreningen Team Tilia  och under eftermiddagen fanns experter inom fysisk och psykisk hälsa  workshops . En heldag för att Må Bättre!!