UTBETALNING & REDOVISNING

När ditt projekt är i gång är det också läge att börja fundera på att redovisa och hur du vill få utbetalningar. 

ANSÖK OM UTBETALNING

För att få betalt för ditt projekt, behöver du ansöka om utbetalningar. Om du vill ha pengar i förväg, kan du ansöka om förskottsbetalning. Om du vill ha en del av pengarna innan ditt projekt är klart, kan du ansöka om delbetalningar. När du är klar med projektet, ansöker du om slutbetalning.
Det är viktigt att redovisa ditt projekt rätt, och det kan vara en del att tänka på. Vi hjälper dig om det känns krångligt! Kontakt oss, så bokar vi in en tid för att gå igenom din första redovisning tillsammans.
INNAN START

FÖRSKOTTSUTBETALNING

Du kan ansöka om en förskottsbetalning direkt efter att du fått ditt beslut från Jordbruksverket. Projektet kan få upp till 50 procent av det totala stödet som förskott, med ett maximalt belopp på 250 000 kronor. Du ansöker under Mina Sidor hos Jordbruksverket.

UNDER TIDEN

DELutbetalning

Du kan ansöka om delutbetalning en eller flera gånger under projektets gång. Du måste inkludera all dokumentation från den period du ansöker om delutbetalning för och ha betalat alla utgifter. Prata med oss på kontoret för att ansöka om delutbetalning.

vid avslut

slututbetalning

En ansökan om slututbetalning måste göras senast det slutdatum som står i ditt beslut om stöd. När du ansöker om slututbetalning ska du göra en slutredovisning i e-tjänsten där du beskriver vad du har gjort och svarar på frågor om bland annat mål och resultat.