Logga in
Print Friendly, PDF & Email

Frisbeegolf på Ånaplan – för boende och besökare

Om projektet

Projektet har anlagt en 18-håls frisbeegolfbana utmed ån Tidan i Tibro kommun. Banan består av 18st korgar, utkastplatser och skyltar sk. teesigns. Lokala entreprenörer har genomfört markarbeteten och korgarna är monterade, nergrävda och gjutna för hand av föreningens medlemmar.

Vid respektive hål sitter det hålillustrationer som är skapade av en illustratör som även gjort en bankarta efter projektets anvisningar. Även större informationsskylt, scorekort och diverse informationsmaterial i tryckt och digital form är framtaget i projektet. Även ett antal frisbees som använts till marknadsföring och utlåning är införskaffade.

Det tydligaste resultatet av projektet är den stora besöksfrekvensen som uppskattas till ca 20-30 besökare varje dag under
sommarhalvåret och på helgerna något fler. Det har även resulterat i ett stort antal besökare från andra orter som är nyfikna på den nya banan. Projektet anser att banan fyller ett hål i den avsaknad av banor i vår del av Sverige vilket också bevisas av den höga frekvens av besökare som faktiskt besökt vår Tibro med huvudmål att kasta på banan.

Projektägare
Tibro kommun
Kontaktperson
Kontakta Leader Östra Skaraborg för kontaktuppgifter till projektet.
Telefon
E-post
Beviljat stöd
214 189 SEK i totalt utbetalat stöd
Projektets slutdatum
2018-11-30
Fond
Landsbygdsfonden
Insatsområde
4. Ett samhälle för alla